3 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Το σχολείο μας

DSC 0520 1024x576

Το 3ο Γυμνάσιο Αχαρνών ιδρύθηκε το 1978 και λειτούργησε στην οδό Πάρνηθος έως το 2001. Αργότερα, μεταφέρθηκε στην περιοχή της Λαθέας όπου λειτουργεί έως σήμερα στην οδό Σπάρτης και Μητρομάρας. Από το 2007 μέχρι και το σχολ. έτος 2014-2015 διευθυντής διετέλεσε ο κ. Γιώργος Κουκουβιτάκης. Από το 2015 μέχρι και το 2017 διευθυντής διετέλεσε ο κ.Αντώνης Δασκαλάκης. Από το σχολ. έτος 2017-2018 ανέλαβε τη δ/νση του σχολείου ο κ. Χιώτης Χαράλαμπος. 

Στο σχολείο μας, κατά το σχολικό έτος 2015-2016, λειτουργούν 12 τμήματα. Διδάσκονται Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

Κατά την είσοδο στο σχολείο, μας υποδέχεται ο φροντισμένος κήπος που δημιουργήθηκε από την Περιβαλλοντική Ομάδα του γυμνασίου. Μπαίνοντας στο κτίριο, συναντάμε την αυτοδιαχειριζόμενη από τους μαθητές Δανειστική Βιβλιοθήκη, γεμάτη κρυμμένους θησαυρούς, χρώματα, πλούσια συλλογή βιβλίων και παιχνίδια. Απέναντι, υπάρχει το Κλειστό Γυμναστήριο με αθλητικό εξοπλισμό και τη δυνατότητα για πολλά αθλήματα όπως το άλμα εις ύψος. Ανεβαίνοντας στους ορόφους, συναντά κανείς τις πολύχρωμες αίθουσες των τάξεων, καθώς και το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, τις δύο αίθουσες προβολών, το Εργαστήριο Πληροφορικής, τις αίθουσες Μουσικής, Καλλιτεχνικών και Τεχνολογίας. Επίσης, είναι διαθέσιμο πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, όπως χάρτες, βιντεοπροβολείς και διαδραστικοί πίνακες εντός των αιθουσών για μια σφαιρική, σύγχρονη και πιο ενδιαφέρουσα διαδικασία μάθησης. Το προαύλιο είναι ευρύχωρο με υποδομή για αθλήματα όπως μπάσκετ, ποδόσφαιρο και βόλεϊ.

Το σχολείο μας (πιστό σε μια μακρά παράδοση συμμετοχής σε προγράμματα πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, αγωγής υγείας και άλλα) συνεχίζει τη δραστηριότητά του και μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου με την Περιβαλλοντική, Κινηματογραφική, Θεατρική και Λογοτεχνική ομάδα, καθώς και την ομάδα Χορού και τη Χορωδία, αποσπώντας θετικά σχόλια, κερδίζοντας βραβεία και διακρίσεις, μα πάνω απ' όλα καλλιεργώντας το πνεύμα και την ψυχή των μαθητών.

Καλωσήρθατε!

1 Ώρες ενημέρωσης γονέων 909
 

Γωνια των μαθητων

Βιβλιο επισκεπτων